Ekonomi

Fed öncesi Bitcoin piyasası, analistlerin beklediği gibi düşüş eğilimi gösteriyor

bitcoin (BTC) tüccarları, ABD Merkez Bankası toplantısı öncesinde temkinli bir duruş sergiliyor. Bazı gözlemcilerin “şahin duraklaması” olarak tanımladığı bir hareketle merkez bankasının gelecekteki artışlara kapıyı açık tutarken faiz oranlarını değiştirmemesi muhtemel görünüyor.

Fed fonları vadeli işlemleri, yatırımcıların merkez bankasının borçlanma maliyetini Mart 2022’den bu yana 500 baz puan (5 yüzde puanı) artırarak %5 – %5,25 aralığında sabit tutmasını beklediğini gösteriyor. , kripto para birimleri de dahil olmak üzere istikrarsızlaştırılmış risk varlıklarına sahip görünüyor.

Ancak merkez bankasının sıkılaştırma politikasını önümüzdeki aylarda da sürdürmesi bekleniyor. Bu yazı yazılırken, Fed fon vadeli işlemleri, Fed’in Temmuz ayında faiz oranlarını 25 baz puan daha artırma olasılığının yüzde 50’nin üzerinde olduğunu gösteriyor.

Singapur merkezli kripto ticaret öncülerinden biri olan QCP Capital tarafından kaydedilen opsiyon risk verilerine göre, Bitcoin ile ilgili satım opsiyonları – düşüş göstergeleri öne çıkıyor. Bu gelişme piyasada gergin bir ortamdan söz ediyor.

QCP Capital’in pazar bilgileri grubu Salı günü yayınlanan bir makalede şunları söyledi:

ABD tüketici fiyat endeksi ( TÜFE) Mayıs ayında iki yılın en düşük seviyesi olan yüzde 4’e geriledi. Besledi fon oranının altında bir seviyeye ulaşır. QCP’ye göre, Fed’in toplantıda faiz oranlarını sabit tutma kararına iten şey buydu.

Ancak hem TÜFE hem de yüzde 4,7 çekirdek PCE Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik hedefinin üzerinde kaldı. Böylece Fed’in sıkılaştırma politikasına son vermesini engellemektedir.

Bazı kripto tüccarları, ne yapacaklarına karar vermek için Fed toplantısından sonra ABD borsalarını inceliyorlar. Şimdi Bitcoin ve S&P 500 ve NasdakEndekslerin ortasındaki korelasyonların zayıflaması göz önüne alındığında, tacirlerin stratejisi bu sefer işe yaramayabilir.

Bu yazı ilk olarak CoinDesk Türkiye’de yayınlanmıştır.

candirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu