Haber

Yılın ilk kabinesi bugün toplanıyor: Gündem 7 yargı paketi ve EYT

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılacak Kabine Toplantısı’nda çalışma hayatına ilişkin düzenlemelerin yapılacağı TBMM takvimi görüşülecek.

Emeklilik Yaşı Olan Kişiler (EYT) düzenlemesini içeren kanun teklifinin de hafta başında Meclis Başkanlığı’na sunulması da gündemde.

Teklifin Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmesinin ardından Genel Kurul süreci başlayacak. Düzenleme ile 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek.

Yüklenicilerin ekibe transferi

Yükleniciler için ekip düzenlemesi adım adım sona yaklaşıyor. AK Parti’nin hazırladığı yasa tasarısının Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor.

Taslağa göre 400 binden fazla sözleşmeli işçi ekibe katılacak. Takıma katılanlar 1 yıllığına aday olacaktır.

7′ Kabine toplantısı gündeminde. Bir de yargı paketi var. Düzenlemeyle birlikte ‘tepeden kapıya’ haciz süreci tarihe karışacak.

Uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın kabine toplantısında yaptığı sunumun ardından paket Meclis’e gönderilecek.

Enflasyonla çaba için yol haritası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı’nda da enflasyonla mücadele masaya yatırılıyor.

Enflasyondaki düşüşün devamı için de yol haritası belirlenecek. Ayrıca terörle mücadele, güç güvenliği alanında atılan adımlar ve dış politikadaki gelişmeler de tartışılacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu